Res és etern, la COVID-19 tampoc



Qui diria fa uns dies que tot anava a canviar d'un dia per l'altre. Sense desitjar-lo ens hem convertit en els protagonistes d'una d'aquelles superproduccions americanes amb un guió que canvia minut a minut.

És inevitable que com a docent en aquests dies no pugui deixar de pensar en tots els alumnes que han vist interromput el curs escolar per la pandèmia coneguda com a COVID-19. Tots vivim enguany sotmesos en la incertesa de saber què passarà demà, però ells encara més. Els nostres infants i joves viuen el seu dia a dia intensament.
És el moment de sentir el suport de les famílies i dels professors més a prop que mai, malgrat que aquest recolzament hagi de ser virtual. Estar tancats no és gens fàcil i menys en les seves edats. Una malaltia em va permetre comprovar-ho en primera persona quan era adolescent i, gràcies a això, vaig aprendre que els camins i la vida continuen, encara que de vegades sembli tot el contrari.

Quan acabi aquesta situació, que acabarà, hem d'aprofitar per gaudir encara més dels bons moments amb els nostres, de l’aroma que desprèn un bon cafè, d’un dia de muntanya amb la família, de qualsevol celebració amb els amics, del mar, d’una llarga conversa… Hem de pensar que la vida és el regal més gran que ens poden fer i que compartida és molt millor.

Serveixin aquestes línies per transmetre l
a meva més sincera admiració pels companys i les companyes que des de la distància estan fent aquestes setmanes de mestres, però en certa manera també, especialment enguany, de psicòlegs, pares i mares. Un aplaudiment ben fort als alumnes, els quals han de ser la prioritat de qualsevol bon docent. Sempre. I a les famílies per la seva comprensió.

Tanmateix, en el meu intent de trobar-li la part positiva a tot, aquest coronavirus ens ha deixat ben clar que hem d’estar orgullosos dels nostres sanitaris i de tota aquella gent que aquests dies estan posant en risc les seves vides per fer-nos les nostres més fàcils, com ara, per exemple, el personal de les botigues d'alimentació o els nostres policies.

Aquesta pandèmia ens ha de servir per canviar i per aprendre. Res és etern, la COVID-19 tampoc. Molts ànims!


Josué Aguedo

Comentaris